Over ‘Op stap met Lily’

In mijn werk als begeleider van verstandelijk gehandicapten zag ik het aantal mensen dat de deur nauwelijks meer uit kon, groeien. Ook de hoeveelheid persoonlijke aandacht is op sommige plaatsen helaas sterk verminderd. Tegelijkertijd is de vraag naar die aandacht natuurlijk helemaal niet verminderd.
Het doel van ‘Op stap met Lily’ is om in dit gat te stappen en individuele activiteiten aan te bieden voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Het maakt daarbij niet uit of iemand oud of jong is, verstandelijk beperkt of niet.

Het programma wordt aangepast op de behoefte van de aanvrager. Dus als iemand graag een wandelingetje wil maken, dan kan dat. Als iemand net liever thuis wil blijven en een kaartje wil leggen dan is dat ook een mogelijkheid. Net als naar de dierentuin, een museum of een ander uitstapje.

 

Ook voor controle bij de tandarts of een andere specialist kunt u ‘Op stap met Lily’ inhuren voor persoonlijke aandacht en ondersteuning op maat.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u mantelzorger bent en hard toe bent aan een middagje vrij. In dat geval kunt u op ‘Op stap met Lily’ rekenen om de mantelzorg van u over te nemen, zodat u even op adem kunt komen.

Neem gerust contact op om samen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn!

NB: ‘OpstapmetLily’ kan weliswaar ondersteunen in de zorg, maar is geen vervanging voor thuiszorg.