Wie is ‘Op stap met Lily’

Aan het eind van mijn studie Biologie werd mij duidelijk dat wetenschap weliswaar heel interessant is, maar dat mijn hart meer lag in het coachen van mensen. Ik besloot docent te worden.

Ruim 10 jaar heb ik met veel plezier op verschillende scholen in Den Haag en Bussum les gegeven in Biologie en Scheikunde. Daarnaast had ik wisselende taken als vertrouwenspersoon, faalangstreductietrainer, examenvreestrainer en mentor. En toen begon de zorg te roepen…

Ik volgde een opleiding tot SPH-er (sociaal pedagogisch hulpverlener) en werkte sindsdien met verstandelijk gehandicapte mensen bij een antroposofische instelling.

Paardrijden is al jaren mijn passie. In eerste instantie op de klassieke manier (keurig met zadel en bit), maar steeds meer ging mijn interesse uit naar op een andere manier met paarden werken. Zonder dwang en mét communiceren in paardentaal. Paarden hebben mij veel geleerd en veel gebracht. Ze leerden mij vooral dat het niet uitmaakt of je de ander begrijpt. De intentie hebben om de ander te willen begrijpen is veel belangrijker.

Paarden lieten mij ook zien en voelen hoe belangrijk persoonlijke aandacht is. Je kunt beter iets 10 minuten met al je aandacht doen, in plaats van een uur iets waar je niet met je volle aandacht bij bent.

Dat brengt mij bij ‘Op stap met Lily’.

Na het behalen van mijn SPH-diploma heb ik ruim 15 jaar met veel plezier op verschillende plekken in de zorg gewerkt. Helaas begon het steeds meer aan mij te knagen dat de tijdsdruk groter werd en daarmee de persoonlijke aandacht langzamerhand leek te verdwijnen.

Toen kreeg ik de kans om mijn eigen bedrijf Ki-Lincoaching meer handen en voeten te geven en uit te breiden met ‘Op Stap met Lily’. Een kans om mijn hart te volgen en een nieuwe uitdaging aan te gaan!

Wat zijn de mogelijkheden?

‘Op stap met Lily’ biedt activiteiten op maat aan. Dat betekent dat ook mensen die extra zorg of begeleiding nodig hebben gebruik kunnen maken van ‘Op stap met Lily’. Ik ben als gediplomeerd SPH-er jarenlang werkzaam geweest in de zorg en heb mn met verstandelijk gehandicapten gewerkt. Hierdoor ben ik ook geschoold in diabetes, epilepsie, BHV en omgaan met autisme.

Heeft u als mantelzorger behoefte aan een middagje vrij, maar heeft u niemand om de mantelzorg over te nemen? Ook dan kan ‘Op stap met Lily’ uitkomst bieden!

Kortom:

neem gewoon contact op en informeer naar welke mogelijkheden er voor u zijn!

NB: ‘Op stap met Lily’ kan weliswaar ondersteunen in de zorg, maar is geen vervanging voor thuiszorg.